Friday, August 15, 2014
Lasanje
Koostis:
Hakklihakaste: 250 g hakkliha, 1 suur sibul, 0,5 tl soola, 1 dl vett, 0,5 puljongikuubikut, 1 tl paprikapulbrit või üks hakitud paprika, 2 küüslauguküünt, 1 purk purustatud tomateid(200 g), 0,5 purki purustatud tomatipüreed(35g), 1 tl oregaanot, 1 tl basiilikut.
Juustukaste: 2 spl margariini/võid, 0,5 dl jahu, 0,5 l piima, 0,25 tl soola, 1 dl riivjuustu, pipart.
- lasanjeplaate(umbes veerand pakki.. oleneb pakist)
- pealmisele kihile 2 dl riivitud juustu
Tegu:
Hakklihakaste: Pruunista hakkliha, lisa sibul, paprika ja sool. Seejärel purusta küüslauguküüned ning lisa hakklihakastmesse. Seejärel lisa ka purustatud tomatid, tomatipüree, vesi ja puljongikuubik. Hauta saadud segu 10-15 min. Maitsesta.
Juustukaste: Sulata või pannil, lisa jahu ja kogu aeg segades piima. Lase kastmel vaikselt keeda, segades kogu aeg. Maitsesta soola ja pipraga, lisa riivjuust ja sega.
Määri pann õli või võiga, vala põhja hakklihakastet ja laota selle peale lasanjeplaadid. Plaatide peale vala taaskord hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Laota uus kiht lasanjeplaate. Korda tegevust kuniks kastmeid jätkub. Laota kõige peale lasanjeplaadid ja selle peale juustukaste. Raputa peale 2 dl riivjuustu.
Küpseta 200 kraadi juures 40-45 min ja seejärel lase lasanjel 15 min taheneda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment