Saturday, July 5, 2014

Pirukas krabinuudlite ja juustuga




Koostis:

Põhi:
ca 2 dl pudiks purustatud täisteraleiba
1-2 dl riivitud juustu
80 g sulatatud võid

Täidis:
3 suuremat paprikat(soovitatavalt eri värvi)
1 keskmine sibul
500 g maitsestamata toorjuustu
3 tk muna
2 dl vahukoort
400 g krabinuudleid
250 g riivjuustu
1 tl soola


Tegu:
Sega kausis purustatud leib, riivitud juust ning sulatatud või ning suru see vormi põhja. Seejärel tükelda pakrikad väikesteks kuubikuteks ning haki sibul. Mikserda toasoe toorjuust õhuliseks ning lisa sellele munad, vahukoor, hakitud paprikad, sibul, sool, riivjuust(tahtmise korral võib natukene juust hiljem peale raputada) ja krabinuudlid. Kalla segu põhjale ja küpseta ca 1,5 h 160 kraadi juures. Kui küpsetatud, siis lase lahtise uksega ahjus seista 30 min ning seejärel tõsta ahjust välja. Kui pirukas on juba enam-vähem jahtunud, siis pane ööseks jahtuma.

No comments:

Post a Comment